Książka kucharska Calder 21001119 to doskonała opcja dla każdego, kto chce udoskonalić swoje umiejętności gotowania. To kompendium przygotowane przez specjalistów w dziedzinie gotowania, które zawiera wiele przepisów, porad i informacji na temat różnych technik i składników. Każdy przepis jest dokładnie opisany i zawiera krok po kroku instrukcje, aby ułatwić jego przygotowanie. Książka zawiera także cenne wskazówki dotyczące gotowania, które pozwolą czytelnikowi wyczarować wspaniałe i zdrowe posiłki.
Ostatnia aktualizacja: Książka kucharska Calder 21001119
Nietuzinkowe przepisy, piękne zdjęcia i fascynujące historie – mijający rok przyniósł wiele doskonałych publikacji kulinarnych, które inspirują do gotowania i zgłębiania kuchni świata.
Opublikowano: 23 Listopada 2020
Ten artykuł przeczytasz w mniej niż 17 minut!
Choć pisane przez polskich autorów i autorki, nie ograniczają się do rodzimej kuchni. Książki kucharskie wydane w tym roku odkrywają przed czytelnikami sekrety i uroki rozmaitych tradycji kulinarnych. Bartek Kieżun zabiera nas w podróż kulinarną po stolicy Turcji, Fania Lewando przybliża sekrety przedwojennej kuchni Żydów aszkenazyjskich, a Lara Gessler oprowadza po największych plantacjach orzechów i pestek na świecie.
Autor | Bień-Konigsman Monika |
ISBN | 9788381037426 |
Oprawa | miękka |
Przepis na szczęście po hiszpańsku$109 Trochę spontaniczności i otwartości, umiejętność cieszenia się chwilą... i pyszne tapas. Obowiązkowo w gronie przyjaciół!
Chcesz wiedzieć, jak żyć lepiej, pełniej, trochę wolniej i zwyczajnie radośniej$110 Weź przykład z Hiszpanów! Monika Bień-Königsman udowadnia, że słoneczna pogoda, tłumy tańczące na ulicy i wypełnione po brzegi bary nie są niezbędne do tego, by poczuć hiszpański klimat i radość.
Ta książka zabierze cię w niezwykłą podróż do Andaluzji, która nie wymaga wychodzenia z domu. Poznaj sekrety tego wyjątkowego regionu i wypróbuj ponad 50 oryginalnych przepisów, które pozwolą ci stworzyć smaki rodem z hiszpańskich barów we własnej kuchni!
Ta opowieść jest tak barwna i różnorodna jak tapas, a do tego zaskakuje i urzeka - zupełnie jak Hiszpania.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Autor | Monika Mrozowska |
ISBN | 9788381320511 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Rok wydania | 2019 |
Ilosc stron | 224 |
Zdrowe i smaczne przekąski, które zawsze możesz zabrać ze sobą.
Podobno najbardziej zdradliwy jest wilczy głód, który dopada nas w najmniej spodziewanych momentach. Nie pozwól się zaskoczyć - zawsze miej przy sobie zdrową i sycącą przekąskę. Wytrawną lub słodką. Łatwą do przygotowania.
Zdrowe przekąski to 70 autorskich przepisów Moniki Mrozowskiej na małe przekąski i niewielkie dania, które z łatwością przygotujesz, by zabrać je do pracy, do szkoły, na piknik lub w podróż.
Monika Mrozowska - aktorka, wegetarianka, propagatorka zdrowego, ekologicznego odżywiana. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową. Autorka i współautorka książek kulinarnych, m. in. Zupy moc, Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie, Ekologiczna, ekonomiczna kuchnia, Uczta dla dwojga, Uczta dla maluszka (Wydawnictwo Zwierciadło).
Autor | Opracowanie zbiorowe |
ISBN | 9788328057791 |
Carpaccio, spaghetti carbonara, pizza margherita, tiramisu... Przepisy na obowiązkowe pozycje włoskiego menu po prostu muszą znaleźć się w książce o kulinarnych urokach Italii. Oprócz dań klasycznych znajdziesz tu mnóstwo mniej znanych włoskich potraw, które warto wprowadzić do codziennego domowego menu.
Autor | Sucree Chloe |
ISBN | 9788328072794 |
Oprawa | miękka |
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w niestandardowym łączeniu składników kulinarnych, opanowaniu sztuki prażenia i mieszania ziaren, a także miksowania warzyw oraz owoców, Chloé Sucrée, założycielka Being Biotiful, jednego z najpopularniejszych wegetariańskich blogów, udziela inspirujących porad, jak za pomocą tzw. metody batch cooking przygotować zdrowe, proste i bezmięsne posiłki na cały tydzień - i to zaledwie w jedno popołudnie.
Autor | Grątkowska Beata, Grątkowski Igor |
ISBN | 9788381037556 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2021 |
Ilosc stron | 336 |
Beata i Igor Grątkowscy, Praktykulinarni. Szybko i zdrowo od śniadania do kolacji
Beata i Igor. Gotują, tworzą przepisy, stylizują i fotografują od ponad 15 lat. Przez ten czas wymyślili, przetestowali, sfotografowali i opublikowali ponad 5 tysięcy przepisów kulinarnych. Autorzy rubryki W dobrej formie w miesięczniku Moje Gotowanie poświęconej życiu w stylu fit. Przez kilka lat współtworzyli działy kulinarne w Dobrych Radach, Olivii i miesięczniku Moje Smaki Życia. Autorzy strony praktykulinarni. com i popularnego profilu na Instagramie.
Czy żyjąc w ciągłym pośpiechu, można się zdrowo odżywiać$190
Czy można ugotować smacznie, nie spędzając połowy dnia w kuchni$191
I czy da się skomponować wartościowe posiłki z prostych oraz łatwo dostępnych składników$192 TAK!
Gotujemy razem od śniadania do kolacji, w duchu diety fleksitariańskiej (jednej z najlepszych i najzdrowszych! ), bez specjalnego przygotowania i wyszukanych zakupów. Oprócz śniadań, obiadów i kolacji znajdziecie tu też pomysły na desery, dodatki, sosy, przekąski.
Zrobienie dania, czyli przygotowanie i obróbka termiczna (to się robi samo, trzeba od czasu do czasu rzucić okiem i zamieszać) zajmuje nie dłużej niż 45 minut. Przy czym pierwszy etap, który angażuje was całkowicie, to maksymalnie 15 minut. Reszta po stronie kuchenki i piekarnika.
Wiele dań możecie przygotować wcześniej zabierzecie je i odgrzejecie w lunchowym pudełku.
Przy każdym przepisie znajdziecie wartość kaloryczną oraz podpowiedzi, jak danie odmienić, co do niego dodać, co czym zastąpić.
Eksperymentujcie, wykorzystujcie składniki, które lubicie bardziej.
Bawcie się gotowaniem i smakami, wszak przepis to tylko inspiracja!
Autor | Agata Ziemnicka-Łaska |
ISBN | 9788380533943 |
Oprawa | miękka |
Rok wydania | 2018 |
Ilosc stron | 280 |
Soki i koktajle w minutę autorstwa Agaty Ziemnickiej to odpowiedź na codzienne potrzeby naszego ciała. W dodatku odpowiedzią pyszną i niezwykle prostą - w ciągu zaledwie 1 minuty, możemy przygotować napój będący prawdziwą skarbnicą składników odżywczych, mikro- i makroelementów, witamin, minerałów, antyoksydantów i enzymów.
Autorka rozpoczęła swoją przygodę z miksowaniem od koktajli śniadaniowych i zup kremów, miała bowiem małe dzieci i mało czasu. Jednak miksowanie i wyciskanie, komponowanie nowych smaków okazało się baaardzo wciągające. Powstawały coraz to nowe koktajle, soki, zdrowe szoty, a także śniadaniowe misy mocy.
Miłość do soków i koktajli jest naprawdę zaraźliwa, więc możliwe, że od dziś wyciskanie i miksowanie będzie też codziennością w Twoim domu. A co za tym idzie - poczujesz jak przybywa Ci siły spokoju i zdrowia, a Twoja cera staje się gładka i promienna.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ISBN | 9788382343168 |
Oprawa | Twarda |
Przepisy, techniki i... drogi na skroty.
Obejmujaca prawie sto przepisow na roznego rodzaju wypieki ksiega to dzielo piekarza-amatora Martina Johanssona, ktory na chlebie zjadl zeby - doslownie! Twarde, miekkie, krotsze, dluzsze, jasne, ciemne, kwasne, slodkie... i do tego latwe w przygotowaniu, bo praktyczne rady autora pokazuja, ze piec mozna jednoczesnie smacznie i prosto. A wszystko to opatrzone pieknymi ilustracjami, ktore zachwyca zarowno sezonowego entuzjaste, jak i starego wyjadacza.
Pieczenie chleba to zjawisko skomplikowane i wielowymiarowe. Mozna postrzegac je jako cos, co trzeba zaplanowac z wyprzedzeniem i na co nalezy zarezerwowac sobie czas, jak na przyklad na partyjke golfa czy wieczorne zajecia z hiszpanskiego. Z drugiej strony mozemy traktowac je jak zwykla czesc codziennego zycia - cos, co robimy zawsze, ale po trochu.
cytat z ksiazki
Martin Johansson to pochodzacy ze Szwecji pasjonat chleba i innych wypiekow. Jego dotychczasowe ksiazki kucharskie okazaly sie bestsellerami. Swoje przepisy przez lata publikowal rowniez na blogu "Pain de Martin". Obecnie pracuje jako nauczyciel, a wolny czas poswieca na pieczenie i tworzenie kolejnych wspanialych receptur, ktore zachecaja piekarzy-amatorow do przygotowania ciasta i nastawienia piekarnika.
Autor | Agnieszka Stolarczyk |
ISBN | 9788324079469 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2021 |
Ilosc stron | 256 |
Słodko, zdrowo i z kilku składników
Marzysz o idealnej sylwetce, ale nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy$3125 Sądzisz, że nie da się schudnąć, nie rezygnując z ulubionych deserów$3126 A może szukasz zdrowych słodyczy dla swoich dzieci$3127
Agnieszka Stolarczyk, autorka popularnego profilu na Instagramie, zabiera nas do swojej kuchni i pokazuje, że słodkie przysmaki mogą być zdrowe, sycące i niskokaloryczne. A dzięki zaledwie kilku składnikom bazowym możesz wyczarować pyszne i zdrowe słodkości.
Jak we własnej kuchni przygotować zamienniki ulubionych sklepowych batonów i cukierków$3128
Czy to możliwe, by w pięć minut wyczarować aromatyczne ciasto do kawy$3129
W jaki sposób zamienić podstawowe składniki, które zawsze masz w lodówce, w pyszny i szybki deserek$3130
To książka dla każdego, kto chce odżywiać się zdrowo, jednocześnie nie rezygnując z ulubionych łakoci. Spróbuj pysznych placuszków, energetycznych batonów, fit ciast, zdrowych cukierków i znakomitych deserów. Przygotuj słodkie potrawy na śniadanie, podwieczorek, do lunchboxa czy na spotkanie z rodziną lub z przyjaciółką.
Poznaj ponad 100 przepisów na słodkie dania, które nie powodują wyrzutów sumienia.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ISBN | 9788367217316 |
Oprawa | broszurowa |
Gdy przeglądam zebrane tu przepisy, myślami przenoszę się do starego dworku. W każdym apteczka, czyli domowy skład nalewek, gdzie kryły się trunki lecznicze czy do smakowania. Oddajemy do waszych rąk zbiór ponad 100 przepisów na nalewki chlubę wielowiekowej polskiej tradycji kulinarnej. A po skorzystaniu z tych propozycji wypijcie kieliszek na zdrowie Ani Szubińskiej, która pracowicie odnalazła, sprawdziła i wypróbowała te receptury, a następnie opracowała i zgromadziła w tej książce. Anna Śmiałek Redaktor Naczelna serwisu beszamel.
Autor | Finney Teresa |
ISBN | 9788381693424 |
Oprawa | twarda |
10 sezonów, 236 odcinków, miliony fanów i... spora garść przepisów! Gratka dla fanów kultowego sitcomu z lat 90. Ta książka to zbiór przepisów na dania związane z serialem,, Przyjaciele". Znajdziemy tutaj m. : zaręczynowe lazanie, niezawodną pizzę special, a także ciasteczka według receptury babci Phoebe, sprawdzony przepis na pieczonego indyka (i kanapkę z tego, co zostało), wystrzałową margaritę Rossa, truskawkowy dżem Moniki, ulubione sandwicze Joeya (tak, chodzi o te kultowe, z klopsikami), rozwodowe ciasto z dyni, flan urodzinowy Rachel, a także najlepsze na świecie muffiny z jedynego w swoim rodzaju Central Perku... W książce znajduje się około 100 przepisów na przekąski, dania obiadowe, desery, napoje oraz całkiem spory wybór dań wege - coś z myślą o Phoebe. Teresa Finney - pochodzi z San Francisco, obecnie mieszka w Atlancie. Uwielbia wszystko, co wiąże się z latami 90. XX wieku. Jest wielką miłośniczką (i znawczynią),, Przyjaciół". Piecze ciasta, pisze o jedzeniu i z powodzeniem wymyśla własne przepisy.
Autor | praca zbiorowa |
ISBN | 9788324521425 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2016 |
Ilosc stron | 240 |
Soki i koktajle z owoców i warzyw to prawdziwy zastrzyk zdrowia. Zawierają olbrzymią ilość witamin, minerałów oraz innych składników odżywczych, które zapewniają odporność i sprawne funkcjonowanie organizmu.
Książka,, Zielone koktajle" to skarbnica wiedzy i przepisów na zdrowe napoje na każdy dzień. Znajdą w niej coś dla siebie amatorzy tradycyjnych połączeń np. jabłka, marchewki i szpinaku, jak i zwolennicy egzotycznych miksów. Wszystkie koktajle przygotujesz z łatwo dostępnych produktów, a obok przepisu znajdziesz informację na temat jego działania i dobroczynnego wpływu na organizm.
Zamień suplementy na pyszne soki owocowe i warzywne! Odkrywaj nowe smaki i ciesz się dobrym samopoczuciem!
Autor | Bourdain Anthony, Woolever Laurie |
ISBN | 9788362903320 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2018 |
Ilosc stron | 304 |
Anthony Bourdain to człowiek o wielkim apetycie. Niegrzeczny chłopiec kulinariów po ponad dziesięciu latach powraca z kolejną książką kucharską. I robi to w wielkim stylu. W swojej najnowszej książce "Apetyt" skondensował ponad 30 lat gotowania w kuchniach wielu restauracji oraz podróży po świecie. Powstał esencjonalny zbiór ulubionych potraw, które (przynajmniej zdaniem pana Bourdaina) wszyscy powinni umieć przyrządzić. To książka kucharska niepodobna do innych, lista dań uwielbianych w jego domu i największych przebojów przywiezionych z podróży, a także kompendium wiedzy o gotowaniu i plan bitwy na święta.
Anthony Bourdain przez wiele lat, najpierw jako kucharz, a potem jako podróżujący po świecie kronikarz kulinariów w programach telewizyjnych (m. "Bez rezerwacji" i "Miejsca nieznane"), zawodowo badał ludzkie apetyty. Jest autorem powieści, komiksów, książek kucharskich i tych ukazujących pracę w kuchni. Obecnie gotuje głównie dla rodziny i przyjaciół.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.Czy przechodząc kiedyś obok piekarni, pomyśleliście: `Ach, żeby tak samemu umieć robić te wszystkie bułki i chleby? `. Ta książka udowodni wam, że to nic trudnego!Poznajcie 120 przepisów, które zamienią was w piekarzy z prawdziwego zdarzenia:od tradycyjnych polskich pszennych bochenków z chrupiącą skórką, poprzez pieczywo z najbardziej szlachetnej i zdrowej płaskurki, aż po chlebki cebulowe czy serowe; od angielskich scones i włoskiej focacci, po nasze swojskie precle; od słodkich drożdżówek, przez muffiny z orzechami i migdałami, po kilka fantastycznych ciast i pączków.Przekonajcie się, że aby wyczarować świeże, przepyszne, aromatyczne wypieki, wcale nie trzeba magicznych sztuczek. Wystarczy tylko odrobina czasu i trochę kreatywności.Zacznijcie wraz ze mną przygodę w domowej piekarni!
Autor | Svetlana Ovsyankina |
ISBN | 9788381035026 |
Oprawa | miękka |
Rok wydania | 2019 |
Ilosc stron | 256 |
Baletnica gotuje!
Chcesz wiedzieć, jak jeść lekko, smacznie i zdrowo$251 Jak poprawić sylwetkę, a przy tym mieć siłę do codziennej aktywności, a nawet do intensywnych treningów$252
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka popularnego profilu na Instagramie, dzieli się sekretami swojej kuchni! W tej książce udowadnia, że pasja do sportu i miłość do jedzenia mogą iść w parze. Nie potrzeba bolesnych wyrzeczeń ani długich godzin w kuchni! Gotowanie może być proste, a zdrowe jedzenie łatwo dostępne - także dla osób zajętych lub bardzo aktywnych fizycznie.
Poznaj 100 przepisów na lekkie i pożywne dania, które zasmakują całej rodzinie i zagoszczą w twojej kuchni na stałe!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Autor | Karolina Ponzo |
ISBN | 9788381037839 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2021 |
Ilosc stron | 272 |
Wez udzial sie w wegetarianskiej uczcie i zakochaj sie w bezmiesnym gotowaniu!
Masz ochote na cos pysznego$765 Cos szybkiego i sycacego, a moze cos bardziej wykwintnego, co zachwyci cie nieoczekiwanym polaczeniem skladnikow$766
Wyprobuj 100 przepisow, ktore ciesza podniebienie i poprawiaja nastroj!
Znajdziesz wsrod nich pomysly na niespieszne niedzielne sniadania, szybkie przekaski do ulubionego serialu, efektowne obiady dla gosci czy apetyczne desery z roznych stron swiata. Zasmakuj ponownie w daniach z czasow blogiego dziecinstwa, wybierz sie w kulinarna podroz po kuchniach z odleglych krajow, pozwol sobie na mala uczte dla swoich zmyslow. Czego chciec wiecej$767
Tofu w sosie sliwkowym, suflet serowy z gruszka, odswiezajaca zupa z mango i imbirem, pierozki momo, ciasto oliwne z nektarynkami... Niewazne, czy jestes wegetarianinem od lat, czy chcesz jedynie ograniczyc mieso w diecie - te dania zadowola nawet najbardziej wykwintnego smakosza i zmienia kazdy posilek w wyjatkowe przezycie.
Karolina Ponzo - podrozniczka, autorka ksiazek, mama. Podrozowala autostopem po Indiach, tanczyla salse na Kubie, kapala sie ze sloniami w Tajlandii, nurkowala w Kenii, podziwiala sniezne malpy w Japonii. Choc mieszkala w Anglii, Hiszpanii i Francji, niezmiennie najwieksza miloscia darzy Gdansk. To tutaj wraz z dwojka malych dzieci testuje nowe przepisy, zagniata ciasta i z premedytacja przemyca warzywa tam, gdzie to tylko mozliwe. W wolnych chwilach podejmuje kolejne nieudane proby nauki hiszpanskiego, czyta skandynawskie kryminaly i gosci znajomych na wieczorach z grami planszowymi.
Autor | Urban Viola |
ISBN | 9788327125149 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2018 |
Ilosc stron | 240 |
Zastanawiasz się, jak dobrze rozpocząć dzień$939 Mam na to niezawodny sposób - pozwól sobie na pełnowartościowe śniadanie, którego przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 15 minut. Powiedz,, nie" monotonnemu odżywianiu i smakowej rutynie!
W książce znajdziesz aż 100 przepisów na zbilansowane śniadania pełne najbardziej wartościowych produktów, jakie znam. Zrobimy razem coś naprawdę smacznego!
Viola Urban, autorka bloga Okiemdietetyka. pl
Ta książka jest niesamowita, z wyjątkowymi pomysłami na różnorodne śniadania. Wszystko w niej jest przemyślane, piękne, zdrowe, naturalne, szybkie do przygotowania i absolutnie pyszne! Dla każdego z nas śniadanie może być najbardziej fantastyczną częścią dnia. Jego zjedzenie jest jednym z najzdrowszych nawyków, ale tak wielu z nas tkwi w rutynie albo, co gorsza, całkowicie je pomija. Książka Violi to zbiór inspiracji z łatwymi, kuszącymi i odżywczymi przepisami. Co więcej - autorka jest dietetykiem i zadbała o każdy szczegół.
(Kinga Paruzel - blogerka i autorka książek kulinarnych, finalistka I polskiej edycji programu,, Masterchef")
Śniadanie to najważniejszy posiłek. To, w jaki sposób go skomponujemy, będzie miało wpływ na samopoczucie przez resztę dnia. Książka,, Poranne Inspiracje" pomoże dokonać właściwego wyboru pożywnego zestawu śniadaniowego dostosowanego do indywidualnych potrzeb i upodobań czytelnika. Wzbogacona praktycznymi poradami dietetyka, pięknie ilustrowana, uwzględniająca krajowe produkty sezonowe będzie nieocenioną pomocą dla osób poszukujących urozmaicenia dla dotychczasowych dań śniadaniowych.
(dr Justyna Bylinowska - twórca i redaktor naczelna portalu Dietetycy. org. pl)
Viola udowadnia, że powiedzenie,, żeby nam się chciało tak, jak nam się nie chce" może stać się możliwe. Proponowane przepisy są łatwe i szybkie w przygotowaniu, bez straty na jakości i wartościach odżywczych posiłków. W dobie internetu i kilkudniowych kursów z zakresu żywienia łatwo trafić na mylne informacje z ust,, dietetyków". Porady Violi to bezpieczna przystań wśród internetowych ekspertów - jej opinie są osadzone w evidence-based medicine i dostosowane do polskich warunków. Viola w swoich treściach - zarówno książce, jak i na blogu - łączy merytoryczną wiedzę zdobytą na Uniwersytecie Medycznym z empatycznym podejściem do podopiecznych, co czyni jej rady nie tylko wartościowymi, ale i funkcjonalnymi. Jestem przekonana, że ta książka nie tylko dostarczy inspiracji na 100 zdrowych śniadań, ale też informacji pozwalających na samodzielne skomponowanie idealnego śniadania.
(Monika Ciesielska - dietetyk, autorka bloga Dr Lifestyle)
PATRONI MEDIALNI:
Kukbuk, Women's Health, Dietetycy. pl, Sielska Kuchnia, aCOOKu, Ugotuj. to, Kcalmar
Autor | Yotam Ottolenghi |
ISBN | 9788362903474 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2018 |
Ilosc stron | 320 |
WSZYSTKO, CO KOCHASZ U OTTOLENGHIEGO. PROSTO.
,, Ottolenghi PROSTO
" to kolekcja 140 łatwych przepisów, które łączą intrygujące aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i gwarantują bogactwo niezapomnianych i zaskakujących wrażeń. Wszystko to, za co kochasz Yotama Ottolenghiego, możesz teraz wyczarować przy minimum wysiłku i maksimum radości.Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bez względu na to, jaki styl gotowania mu odpowiada - czy to danie jednogarnkowe, które gotuje się właściwie samo, czy coś pysznego do zrobienia w niespełna pół godziny, czy też potrawę, którą można przygotować wcześniej i podać, gdy przyjdzie pora.
Wszystkie te wspaniałe, smakowite dania są proste przynajmniej pod jednym (a bardzo często niejednym) względem:
- przyrządzisz je ekspresowo
- zawierają maksymalnie 10 składników
- można je przygotować wcześniej
- bazują na tym, co masz w spiżarni
- nie wymagają dużo pracy (dla leniwych)
- są łatwiejsze, niż się wydaje
YOTAM OTTOLENGHI jest autorem bestsellerowych książek kulinarnych i właścicielem sieci londyńskich restauracji firmowanych jego nazwiskiem oraz ekskluzywnych restauracji NOPI i ROVI, również w Londynie. Wydał siedem książek kulinarnych:,, Ottolenghi. The Cookbook",,, Obfitość",,, Jerozolima",,, Cała obfitość",,, NOPI",,, Słodko" i,, Ottolengji PROSTO".
ISBN | 9788328096042 |
Oprawa | Twarda |
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako,, biblia chleba". Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia.
Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Autor | Kieżun Bartek |
ISBN | 9788328058309 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2019 |
Ilosc stron | 228 |
Po sukcesie, jakim okazała się "Italia do zjedzenia", Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie.
"Portugalia do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinhai pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.
- Zdjęcie oferty: KSIĄŻKA KUCHARSKA Zofia Zawistowska wyd. 1989
O przedmiocie
KSIĄŻKA KUCHARSKA Zofia Zawistowska wyd. 1989, WYDANIE VI - STAN JAK NA ZDJĘCIACH
- Stan: Używany ISBN: 8322500610Okładka: twarda z obwolutąRok wydania: 1989Język: polskiTytuł: KSIĄŻKA KUCHARSKA Autor: Zofia Zawistowska Wydawnictwo: WatraLiczba stron: 540
Chcesz kupić więcej z jedną dostawą? WybierzKUP TERAZi w kolejnym kroku dodasz więcej przedmiotów od tego sprzedającego.PÓŁ WIEKU DYPLOMACJI AMERYKAŃSKIEJ Pastusiak Longi
ISBN: 9788370726157Tytuł: PÓŁ WIEKU DYPLOMACJI AMERYKAŃSKIEJ 1898-1945Autor: Pastusiak LonginOkładka: miękka
WOJEWÓDZTWO ŚLĄSKIE 1922-1939 zarys monograficzny
Epoka: Starożytność (do 476)Tytuł: WOJEWÓDZTWO ŚLĄSKIE 1922-1939 zarys monograficzny Autor: Franciszek SerafinOkładka: twardaITER ITALICUM SZTUKA I HISTORIA Wrześniak M.
Tytuł: ITER ITALICUM SZTUKA I HISTORIA Autor: Wrześniak M.
- Kultura i rozrywkaKsiążki i KomiksyKuchnia, potrawyKuchnie świata i regionalneZgłoś naruszenie zasad
Oferta: 7588dc63-c540-4602-9a22-de0b204da243Kuchnie świata i regionalne